09 January 2013

Lagu - Pelengkap Hidupku~~Dear Readers~~

          Masih ingat dengan puisi "Pelengkap Hidupku" karya suami Dyh? Hehe. Kalau tak ingat, sila klik SINI.

          Kali ni, Dyh nak share lagu yang berkongsi tajuk dengan puisi tersebut. Lagu dendangan Eren ft. Romi. Rasanya mereka ni penyanyi dari negara jiran, Indonesia.

          Dyh suka dengar dan hayati lirik lagu ni. Liriknya amat sampai pada telinga yang mendengar.
Lirik Lagu Pelengkap Hidupku
Eren ft. Romi

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarangAku bagai bintang yang tak ditemani malamMelihat dirimu ada senyum canda dan tawaYang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadakuTeringat aku teringatTeringat saat kau masih ada di siniTemaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah akuBila ku di sampingmu peluk tubuhkuBila kau rindu aku panggil namakuKu datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskanTetaplah kau di sini arungi malamKarena hanya dirimu belahan jiwaPelengkapku di dunia


P/S: Walau macam mana kurangnya pasangan kita, namun jika direnung dalam~dalam, kita sebenarnya kekurangan tanpa mereka. Belajar menghargai~~ 

Entri Pertama 2013
Salam, Readers~

          Sapu~sapu sawang, lap~lap habuk, mop~mop background. Lama tak update blog. Alasan.... Hmmmm, tak ada masa.... Ye ke... Nama pun alasan kan.

          Tahniah, yer Dyh! 9 hari melewati 2013, baru nak update...  Nak cakap pasal azam tahun baru pun, rasanya readers dah tak nak baca. Hehe. In Shaa Allah akan Dyh usahakan untuk kembali aktif ber`blogging'.

           Nantikan kemunculan entri~entri baru Dyh yea. Plan nak review aktiviti~aktiviti 2012 yang dah lepas. Walaupun ada yang kata, barang yang lepas jangan dikenang, tapi, kenangan manis tak salah kan, untuk dikenang~kenang.

          Lagipun, semua kenangan tu dirakam menggunakan kamera digital, nak cuci, malas, ceh alasan lagi. Huhu. Jadi, dengan adanya blog ini, diharapkan agar kenangan Dyh bersama insan~insan di sekeliling Dyh dapat diabadikan. Jika suatu hari nanti, Dyh dah tiada lagi di muka bumi ini, maka insan~insan kesayangan Dyh bolehlah menjenguk blog yang tak seberapa ni. Huhu. Jiwang sikit, tetiba.


P/S: Kepada semua readers blog ni, Dyh doakan moga tahun 2013 ni dan tahun~tahun akan datang memberi impak yang baik kepada anda dan keluarga. Moga diberkatiNya. Aamin.